Skip to content
Logo Schoonheidsstudio Joli
Injectables

Voor een behandeling met injectables werken wij samen met Dr. Guda Heyke van de Medische praktijk voor esthetiek.

Dr. Guda C.M. Heyke, esthetisch arts en lid van de NVVCC (Nederlandse vereniging voor Cosmetische Chirurgie). Tevens is zij consulent-cosmetisch arts voor de NL-SAS (de Nederlandse Vereniging voor samenwerking Artsen en Schoonheidsspecialisten).

Injectables

U kunt bij ons terecht voor diverse injectable behandelingen. Het succes van de injectable behandelingen is het directe gevolg van de huidige keuze in injectable materialen. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden om rimpels en allerlei veranderingen aan het gezicht, die veelal het gevolg zijn van veroudering, te verminderen.

Onder injectables vallen fillers en spierontspanners. De injectievloeistoffen worden door middel van een naald in de huid aangebracht. Met fillers kunnen rimpels en plooien worden opgevuld, hierdoor vervagen en/of verdwijnen rimpels tijdelijk. Door de injectables kunnen lijnen zachter worden en valt er minder schaduw in uw gezicht. Tevens kunnen injectables zorgen voor een frisse en jongere uitstraling waardoor u er minder vermoeid uitziet. Bij Medische praktijk voor esthetiekt gebruiken wij enkel tijdelijke injectables van gerenommeerde producenten zoals Merz.

Spierontspanners

In de spierontspanner bevindt zich een natuurlijk eiwit, hiermee kunnen rimpels en spieren worden behandeld die ontstaan door aanspanning. Het gebied rondom het gezicht dat doormiddel van spierontspanners kan worden behandeld ligt tussen de nek en de haargrens. Spierontspanners kunnen tevens een oplossing bieden bij overmatig zweten, zichtbaar tandvlees bij het lachen en migraine. De spierontspanner is een tijdelijke oplossing en is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt.

Fillers

Tijdelijke fillers kunnen na verloop van tijd door het lichaam worden afgebroken. Tijdelijke fillers bevatten hyaluronzuur, deze stof is van nature ook aanwezig in de huid en in het lichaam. Fillers brengen meer volume aan op de plaats waar deze wordt geïnjecteerd. Een filler heeft de capaciteit om vocht aan zich te binden, hierdoor kan er nieuw volume worden gecreëerd. Bij Schoonheidsstudio Joli werken wij uitsluitend met tijdelijke fillers, de behandeling dient na circa 9 tot 12 maanden herhaald te worden om het gewenste resultaat te behouden.

TARIEVEN OP AANVRAAG. HET CONSULT IS GRATIS

Voor een consult en eventuele behandeling kunt u een afspraak maken via Schoonheidsstudio Joli Castricum.

PRODUCTEN

TEOSYAL /BELOTERO

Teosyal

TEOSYAL is de merknaam van een filler die gemaakt wordt door de Zwitserse firma Teoxane. Deze firma staat bekend om haar hoge kwaliteit. Teoxane heeft voor Teosyal een CE normering voor cosmetische toepassing in het gezicht. Het heldere materiaal bestaat uit hyaluronzuur, een natuurlijke, in de huid voorkomende stof. Teosyal is een gel en kan in veel verschillende delen van het gezicht geïnjecteerd worden. Er zijn voor de verschillende toepassingsgebieden diverse diktes van de gel beschikbaar. Vaak is een combinatiebehandeling het beste.

Fillerbehandelingen in het gezicht worden in de praktijkruimte uitgevoerd. U hoeft geen speciale huidtesten te ondergaan voorafgaand aan de behandeling, waardoor u direct na het consult behandeld kunt worden.

Teosyal wordt na verloop van tijd volledig door het lichaam afgebroken. Dit proces duurt meestal 9 tot 12 maanden. Na deze periode zou u de procedure moeten herhalen om het behaalde resultaat vast te houden.

Belotero

De productlijn van Belotero bestaat uit geavanceerde fillers op basis van hyaluronzuur. Deze fillers worden optimaal opgenomen door de huid. De producten van Belotero zijn ideaal voor het gladstrijken en opvullen van rimpels, behandeling van de lippen, rehydratatie van de huid en herstel van het gezichtsvolume. Bovendien zijn bijna alle fillers uit de Belotero-lijn ook beschikbaar met lidocaïne, wat de behandeling een stuk comfortabeler maakt.

BOCOUTURE (BOTOX)

Hoe werkt Bocouture botox?

Voordat we ingaan op het merk Bocouture, eerst een korte uitleg over de werking van botox. Botox in het algemeen en daarmee ook Bocouture, is een geneesmiddel dat we al sinds de jaren ’70 in de geneeskunde gebruiken om spieren te laten ontspannen. Eerst werd het bijvoorbeeld gebruikt om spasmen te behandelen en later ook om rimpels, overmatig zweten en tandenknarsen te verminderen en voorkomen. Omdat botox een geregistreerd medicijn is en al heel lang wordt gebruikt, weten we dat het een veilig middel is dat geen bijwerkingen heeft op de korte of langer termijn. Botox is dus, als het juist wordt gebruikt, een veilig product.

Botox zorgt ervoor dat het signaal dat de hersenen naar de spier of zweetklier stuurt, niet aankomt. Hierdoor blijft de spier ontspannen en produceert de zweetklier geen zweet meer. Het resultaat is geen rimpels, droge handen, oksels en voeten.

Eigenschappen Bocouture botox

In de basis werken alle merken botox hetzelfde, maar toch verschilt de samenstelling van de producten in kleine mate waardoor het ene merk beter bij iemand zijn/haar wensen en lichaam kan passen dan het andere merk. De arts kan je ook hierover adviseren tijdens het consult voor de behandeling.

Merz, producent van Bocouture botox

Bocouture is het botox product van Merz, een Duitse fabrikant die al 100 jaar bestaat. Zij behoort tot de top van producenten botox en fillers met de merken Bocouture botox en fillers Belotero, Radiesse en Etermis. Merz staat bekend om het uitgebreid doen van onderzoeken en de vele aandacht die ze besteedt aan de veiligheid van de producten.

Kenmerken Bocouture botox

  • Bewezen veilig en betrouwbaar product
  • Uitstekend geschikt voor de behandeling van rimpels en overmatig zweten
  • Hoge klanttevredenheid (98% van de klanten kiest bij een vervolgbehandeling voor Bocouture
  • Langdurige werkzaamheid (gemiddeld drie tot wel maximaal vijf maanden)

Werking Bocouture botox

Bocouture botox werkt binnen 4-10 dagen en na twee weken is het resultaat maximaal. Mocht de botox niet helemaal goed gepakt hebben, dat kan wel eens gebeuren, dan kun je langskomen voor een nacontrole. De arts kijkt waar er nog beweging in de spier zit en zet daar nog wat botox bij. Dit is veilig na twee weken.

Ook zien we dat bij 5% van alle mensen die behandeld worden met botox het ene merk botox beter werkt dan het andere. Dit is niet vooraf te voorspellen en een kwestie van ervaren. Als een merk niet aansluit is het mogelijk om over te stappen naar een ander merk. Ook dit kan twee weken na de vorige behandeling.

In hele zeldzame gevallen komt het voor dat iemand niet reageert op alle drie de merken botox. Dan is het niet zinvol om te blijven behandelen.

Resultaat Bocouture botox

Het resultaat van een behandeling met Bocouture botox houdt gemiddeld 3 tot 5 maanden aan. Bij mensen die bijvoorbeeld veel sporten of een snel metabolisme hebben, kan dit korter zijn, omdat de botox dan sneller wordt afgebroken.

Wanneer iemand langere tijd Bocouture botox gebruikt, zien we dat het effect vaak langer aan gaat houden. Dit komt doordat de spierkracht afneemt en de hersenen steeds later de spier weer beweeg-signalen gaan sturen.

OVER Dr. GUDA HEYKE

Dr Guda Heyke deed in de periode 1987 – 1993 haar klinische ervaring op als ziekenhuisarts bij de afdelingen Hart-Longchirurgie en Neurochirurgie van het AMC, Amsterdam en bij de afdelingen Interne Geneeskunde van het Burgerziekenhuis, Amsterdam en Cardiologie van het Kennemer Gasthuis (locatie EG), Haarlem etc.

Dr Guda Heyke was vanaf 1993 als cosmetisch arts 10 jaar verbonden aan een van de grootste privé-klinieken voor plastische en esthetische chirurgie in Nederland. Daar maakte zij kennis met het gebruik van diverse “injectables” en leerde diverse “injectable-technieken”. Daarnaast volgde en volgt zij workshops op het gebied van deze technieken. Zij vindt de diverse mogelijkheden van verschillende injectables fascinerend. Er komen regelmatig betere producten op de markt.De vele injectables geven goede mogelijkheden voor een behandeling op maat in onderlinge afstemming tussen behandelaar en cliënt.