Skip to content
Logo Schoonheidsstudio Joli

Medisch pigmenteren behandeling

Medisch pigmenteren (Dermatografie)

Medisch pigmenteren

In tegenstelling tot Permanente Make-Up (PMU) hebben bij dermatografie de pigmenten een camouflerende functie. Hiermee kan je een natuurlijke kleur in de huid terugkrijgen. Een ander onderdeel van dermatografie is Scar Relaxation. Dit is een littekenbehandeling die toegepast wordt op littekens waarbij de huid verhard is, geen doorbloeding meer heeft, verheven of onregelmatig is.

Om te beginnen wordt er samen met de klant een behandelplan opgesteld. Er zijn meerdere behandelingen nodig om tot een mooi resultaat te komen. Iedere behandeling wordt er een deel pigment ingebracht tot het een mooie natuurlijk uitziende huidskleur heeft.

Deze methode kan worden toegepast bij littekens door (als gevolg van) een ongeluk, een operatie, automutilatie of bijvoorbeeld bij een hazenlip.

Een medische pigmentatie geeft een permanente oplossing!

De behandeling

Eerst wordt er besproken wat de mogelijkheden zijn en stellen we een behandelplan op. Het aantal behandelingen dat nodig is varieert per persoon. Dit is afhankelijk van de grootte van het litteken en de structuur ervan. De een is klaar met  drie behandelingen terwijl de ander er 7 nodig heeft. Om de huis tussen de behandelingen door goed te laten genezen ligt er een periode van 6 a 8 weken tussen.

Litteken

Wanneer men een litteken heeft waarbij de huid gedepigmenteerd is, waar pigment in de huid ontbreekt is een medische pigmentatie een hele mooie oplossing. Dit kan bijvoorbeeld toegepast worden bij:

  • acne littekens
  • na een hechting
  • na een borstverkleiningsoperatie rondom de tepel
  • een diepe schaafwond
  • brandwonden

Tepel- en tepelhofreconstructie

Deze behandeling kan toegepast worden na een borstreconstructie (wanneer men aan borstkanker geopereerd is).

Doormiddel van een mooie 3D techniek kan er weer een tepel en/of tepelhof gecreëerd worden. Het resultaat is zeer realistisch met veel diepte er in aangebracht. 

Hiervoor zijn 3 behandelingen nodig met een tussenperiode van een maand.

Hazenlip

In veel gevallen zijn er bij een hazenlip al verschillende operaties uitgevoerd. Vaak ontbreekt er dan toch een mooie cupidoboog, het “hartje” van de lip. Door middel van een medische pigmentatie behandeling kan de bovenlip een mooie natuurlijke vorm krijgen.

Vitiligo

Vitiligo kan worden behandeld wanneer het drie jaar stabiel is. Segmentaire vitiligo (een zijde van het lichaam) kan direct behandeld worden. Vitiligo is een auto-imuunziekte waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het eigen pigment.

Alopecia

Zo ook bij Alopecia (areata). Tevens een auto-imuunziekte waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen de eigen haren met plaatselijke kaalheid tot gevolg. Met medische pigmentatie is het weer mogelijk opm wenkbrauwen te creëren. Op de plaats van de wimpers kan er een mooie eyeliner worden aangebracht met een natuurlijk en sprekender effect.